Proizvodna linija CFIP

    CFIP je proizvodna linija nove generacije koja je usmerena na realizaciju sve većeg broja zahteva za prenosom podataka mikrotalasnim radio sistemima.

    CFIP obezbeđuje kapacitet do 366 Mbps u radio delu, a osnovni saobraćajni interfejs je Fast Ethernet. Ova familija proizvoda je odlično rešenje za one korisnike kojima je potreban veći kapacitet od PDH E3, a nemaju potrebu za STM-1 kapacitetom. Odlikuje se malom potrošnjom što omogućuje primenu PoE napajanja, bez potrebe za posebnom napojnom jedinicom za antenu. Pojedinačni kanali mogu imati zauzimati 7, 14, 28, 40 i 56 MHz koristeći QPSK, 16APSK, 32APSK, 64QAM, 128QAM, 256QAM tipove modulacije.


    CFIP u svojoj proizvodnoj liniji sadrži sledeće sisteme:


- CFIP-108/106 FODU (FE)

- CFIP Lumina FODU (GigE)

- CFIP Marathon FIDU (IP / TDM)

- CFIP PhoeniX M Modular  (TDM / IP)

- CFIP PhoeniX (TDM / IP)


    CFIP-108/106 FODU (FE) je prvenstveno namenjen za upotrebu u IP mrežama, podržava protoke od 8 Mbps do full-dupleks 100 Mbps. Takođe poseduje 4 E1/T1 interfejsa za povezivanje na TDM/IP mrežu. Odlikuje se odličnom efikasnošću što ga čini pogodnim za proširenje kapaciteta PDH radio sistema bez potrebe za primenom veće antene. Mala potrošnja mu omogućava primenu PoE napajanja kao i napajanje pomoću energije vetra i solarne energije tako da je veoma ekonomičan i jednostavan za montažu jer ne zahteva primenu posebnog napojnog modula. Primena adaptivne modulacije i automatskog podešavanja snage izlaznog signala omogućava efikasno prilagođavanja svim tipovima atmosferskih uticaja na trasi. Poseduje mogućnost udaljenog podešavanja putem SNMP-a.


    CFIP Lumina FODU (GigE) je pre svega namenjen za primenu u gigabitnim backbone ethernet mrežama omogućavajući pouzdan protok do 366 Mbps u radio delu. Omogućeno je jednostavno podešavanje uređaja preko posebnog gigabitnog ethernet porta kao i primena naprednih mogućnosti konfigurisanja i kreiranja do 4093 VLAN-ova. Koristi se adaptivna modulacija i automatsko podešavanje snage signala na trasi radi efikasnog prilagođavanja atmosferskim i spektralnim prilikama u etru.


    CFIP Marathon FIDU (IP/TDM) je sistem dalekog dometa radio signala sa mugnoćnošću realizacije linkova i preko 100 km dužine trase. Veliki domet signala se postiže spuštanjem nosioca na niži deo spektra - 1.4 GHz, zatim korišćenjem odgovarajućih tipova modulacije (kao što je QPSK) i automskog podešavanja snage signala čime se postiže zadovoljavajući odnos signal/šum čak i za tako velike udaljenosti između antena.


    CFIP PhoeniX M (Modular) - TDM/IP omogućava priključenje do 63xE1 i 2xSTM1 interfejsa sa protokom do 348 Mbps, modularnog je tipa, mogu se izvesti razne vrste konfiguracija podržavajući, između ostalog, 10/100/100BaseTx /T i STM1 single mode 1310nm za prenos u drugom optičkom prozoru.


    CFIP PhoeniX - TDM/IP omogućava protok u radio delu do 366 Mbps , pogodan je za tranziciju klasičnih TDM ka TDM/IP mrežama i nadogradnju PDH sistema. Poseduje 4 gigabitna ethernet i 20 E1/T1 porta.