Ericsson/Aastra


Ericsson je prisutan u TelefonServisu još iz perioda sistema ASB900, Tesla… Ne samo zbog sentimentalnosti, već zbog kvaliteta i kontinuiteta  razvoja, zbog politike očuvanja vrednosti investicije u telefonski sistem, Ericsson je bio i ostao naše opredeljenje u izboru partnera čiju opremu poznajemo, isporučujemo i održavamo.

 

Familija sistema BusinessPhone namenjenih preduzećima od 8 do 200 zaposlenih obuhvata:

 


BusinessPhone 250

 

Telefonska centrala BP 250 predstavlja veoma funkcionalno rešenje za korisnike od nekoliko desetina do nekih 250 korisnika. Sistem se u svakom trenutku može prilagoditi Vašim potrebama komuniciranja, modularnim hardverskim i softverskim proširenjima. Idealan je za realizaciju call centara jer omogućava izuzetno lako i pregledno nadgledanje rada call centara, kreiranje izveštaja i statističku obradu. Podržava sve standardne tipove linija (ISDN, VoIP, analogne) i ima veomu veliku paletu sistemskih telefonskih aparata elegantnog dizajna i naprednih servisa


 

 

 BusinessPhone 50

 

Ericsson BP 50 je savremena telefonska centrala namenjena manjim korisnicima do 60 lokala. Sistem je veoma robustan i otporan na otkaze tako da predstavlja pouzdano rešenje za dužu eksploataciju. Podržava rad svih naprednih govornih servisa, poseduje 4 slobodna slota kojim je omogućena konfiguracija po želji korisnika.


 



BusinessPhone 128



Predstavlja rek varijantu sistema BusinessPhone 250 sa mogućnošću proširenja kapaciteta do 60 ulaznih linija i 128 lokala.




Reč je o sistemima koji se razlikuju samo u kabinetu, dok je preostali hardver, softver i podržani priključci i aplikacije identični.


Za kompanije i ustanove sa većim brojem zaposlenih u kontinuitetu sa sistemom MD110., nastao je sistem MX One. Ovaj IP telefonski sistem je potpuno kompatibilan, sa prethodnim sistemima i podržava sav već instalirani hardver i softver. Ima kapacitet od preko 50.000 lokala.

 

Od februara 2008. Ericsson je razvoj i proizvodnju portfolia namenjenog poslovnim sistemima prodao kompaniji Aastra. Ova kompanija, iako malo poznata kod nas, akvizicijama iz programa kompanija Nortel, Ascom, Ericsson osvojila je značajan udeo na tržištu poslovnh telefonskih sistema i nastavlja sa razvojem postojećih proizvoda.